Wizz Air célárának csökkentése elemzők által

A Wizz Air légitársaság, amely 2020 óta először tudott nyereséges lenni az üzleti év végén, március 31-én, szembesült azzal, hogy a Barclays és a Morgan Stanley is csökkentette a részvényeire vonatkozó célárát.

A Barclays 22 fontról 19 fontra mérsékelte a célárat, míg a Morgan Stanley 26 fontról 22 fontra csökkentette azt. A Barclays által meghatározott új célár 12 százalékkal alacsonyabb a jelenlegi árfolyamnál, míg a Morgan Stanley által javasolt célár közel 2 százalékkal magasabb.

A Wizz Air a március 31-én lezárult üzleti évben először lett nyereséges négy év után, és az idei pénzügyi évre vonatkozóan is erős egyszámjegyű bevételnövekedést, valamint 500 és 600 millió euró közötti profitot vár.

A légitársaságot jelenleg 22 elemző követi, akik közül 10 elemző vételre, további 10 elemző tartásra, míg 2 elemző eladásra ajánlja a vállalat részvényeit. Az elemzők által javasolt célárak átlaga 26,9 font, ami jelentős, több mint 24 százalékos emelkedést jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.

A légitársaság részvényeinek árfolyama a mai napon 0,3 százalékos csökkenést mutatott, míg az év eleje óta 2,2 százalékos mínuszban van.

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ.