A szerdai időjárás: esők és zivatarok, de helyenként kisüt a nap

A mai napon Budapest területén többnyire felhős időre számíthatunk, délutánig záporok és zivatarok kíséretében, de a nap folyamán csökken a csapadékhajlam, és a felhőzet is felszakadozik. A fővárosban a hőmérséklet délután 24-25 fok körül alakul, míg késő este 17 fokra hűl le a levegő. A nyugatias szél élénk, olykor erős lehet.

Az ország más részein is változékony időjárásra kell készülni. A felhőzet időnként felszakadozik, így több órás napsütésre is számíthatunk, különösen a gomoly- és fátyolfelhők mellett. Azonban több helyen előfordulhatnak záporok és zivatarok, főként az északkeleti területeken és a Nyugat-Dunántúlon. A szél a nyugati irányból érkezik, és több helyen megélénkülhet, helyenként erősödhet is. A nappali hőmérsékletek 21 és 28 fok között mozognak, estére pedig 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön a változatos időjárás folytatódik, a gomoly- és fátyolfelhők mellett napsütés is várható. Napközben elszórtan záporok és zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket helyenként felhőszakadás is kísérhet. A nyugati, északnyugati szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében pedig viharossá is fokozódhat. A csütörtöki legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakulhat.