Elvis unokája harcba száll a Gracelandért

Riley Keough, Elvis Presley unokája, bírósághoz fordult, hogy megakadályozza nagyapja egykori otthonának, a Gracelandnek az elárverezését. A Naussany Investments nevű cég szerint Elvis lánya, Lisa Marie Presley a Gracelandet biztosítékként használta fel egy kölcsönért, amit nem fizetett vissza, Keough azonban csalás gyanúját veti fel.

Riley Keough, Elvis Presley unokája, keresetet nyújtott be annak érdekében, hogy megakadályozza a Graceland elárverezését. A Naussany Investments azt állítja, hogy Lisa Marie Presley, Elvis lánya, aki tavaly januárban hunyt el, a Gracelandet biztosítékként használta fel egy 3,8 millió dolláros kölcsönért, amit nem térített meg. A cég szerint a kölcsön 2023 szeptemberében került felvételre, és most az aukció révén szeretnék visszaszerezni a pénzüket.

Keough azonban cáfolja, hogy édesanyja bármilyen kölcsönt felvett volna, és azt is, hogy a Gracelandet vagy a hagyaték más ingatlanjait biztosítékként jelölte volna meg. A benyújtott kereset szerint a dokumentumok hamisítványok, és Keough szerint a Naussany Investments nevű cég sem létezik valójában, hanem csak arra hozták létre, hogy kiforgassák az örököseket vagyonukból.

A csalási vádakat alátámasztandó, Keough azt állítja, hogy Lisa Marie Presley aláírását meghamisították a dokumentumokon. Egy jegyző, Kimberly Philbrick állítása szerint sosem írt alá ilyen dokumentumot, és soha nem találkozott Lisa Marie-vel. Továbbá, a dokumentumokon egy olyan opció is szerepel, amely az aláírás helyén, Floridában 2020-ig nem létezett.

A Gracelandet működtető Elvis Presley Enterprises is csalásra utaló jeleket lát az ügyben. Priscilla Presley, Elvis egykori felesége és az unokák közötti jogi vitában is érintett, szintén csalásnak nevezte az eseményeket. Priscilla ügyvédei korábban beadványt nyújtottak be, mivel állítása szerint nem tájékoztatták arról, hogy Lisa Marie 2016-ban kivette őt a végrendeletéből a hagyaték kezelői közül. Az ügy további fejleményei kétségkívül újabb fejezetet adnak a Presley család történetéhez.