Kocsis Máté a júniusi választásokról beszélt

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint a június 9-i választás Magyarországon a biztonságról fog szólni.

Kocsis Máté a gyöngyösi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a választópolgárok rég szavaztak már olyan európai ügyekben, amelyek a háború kérdését érintik, de most ez lesz a helyzet. A Fidesz frakcióvezetője úgy véli, az elmúlt két év során az orosz-ukrán konfliktus és az Európai Bizottság hozzáállása megmutatta, hogy az Európai Unió megváltozott, és már nem a békét és jólétet, hanem a háború és visszaesés politikáját képviseli.

Kocsis Máté szerint a brüsszeli elit és az európai nagy országok vezető politikusai háborús pszichózisban élnek, és olyan nyilatkozatokat tesznek, amelyek veszélyeztethetik Európa biztonságát. A frakcióvezető hozzátette, hogy a magyarokat ez különösen érinti, mivel a háború egy szomszédos országban zajlik, és nem szeretnék, ha tovább terjedne.

A Fidesz álláspontja szerint szükség van változásra Brüsszelben, és aki a Fideszre szavaz, az a békére teszi a voksát, míg a baloldalra leadott szavazatok a "brüsszeli háborús központba" kerülnek. Kocsis Máté arra kérte a gyöngyösieket, hogy az Európai Parlamenti és az önkormányzati választásokon is támogassák a Fideszt.

: Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat. Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.