Kölyökkutya lopás Kálon: vádemelés a születésnapi ajándékot lopó férfi ellen

Egy káli férfi kölyökkutyát lopott, hogy meglepje születésnapját ünneplő hozzátartozóját, de a Füzesabonyi Járási Ügyészség lopás miatt vádat emelt ellene.

A Heves Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2023. november 24-én egy hirtelen ötlettől vezérelve hatolt be egy ingatlanba Kál településen, ahol elcsente egy kölyök kan németjuhász kutyát. Az állatot ajándékként adta oda a rokonának, aki éppen születésnapját ünnepelte.

Néhány nap elteltével, a gyanúsítotti kihallgatásra érkezve, a férfi visszavitte a kiskutyát az eredeti tulajdonosának, ezzel helyreállítva a lopással okozott 35 ezer forintos kárt. Az ügyészség a megbánó elkövetővel szemben jóvátételi munka kiszabását kezdeményezte.

Az ügyészség szabálysértési értékre, helyiséghez tartozó bekerített helyre a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségével vádolja a férfit. A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádiratában jóvátételi munka intézkedés alkalmazására tett indítványt a cselekményét megbánó, büntetlen előéletű és a kölyökkutyát visszaszolgáltató vádlottal szemben.