Szentkirályi Alexandra kritizálja Karácsony Gergelyt

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, élesen bírálta Karácsony Gergelyt, aki szerinte hazatért Gyurcsány Ferencékhez, és a politika Tinderén jobbra húzná őt.

Szentkirályi Alexandra a Patrióta által közzétett beszélgetésben többek között arról beszélt, hogy a jelenlegi budapesti városvezetés tevékenységét egy "jólvanazúgy" mémhez hasonlítja. Kritikája szerint a főváros utcáin a trehányság és a nemtörődömség uralkodik, például a közlekedési káosz, a levegőszennyezés, a zajszennyezés és a szeméthelyzet formájában. Felháborítónak tartja, hogy Karácsony Gergelynek "van pofája osztálykirándulgatni a Gyurcsány-házaspárral" .

A főpolgármester-jelölt kiemelte a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását is, amelyeket úgy értékelt, hogy "olyan jól sikerült, hogy kevesebbet, később, arányaiban drágábban – tuti baloldali recept". Szentkirályi Alexandra szerint különösen kuriózum, hogy a főpolgármester egy vécére annyira büszke, hogy úgy érzi, ez külön szelfit érdemel, míg ők a négyes metró befejezésekor készítettek szelfiket .

Karácsony Gergelyt a beszélgetés során Lassiehoz hasonlította, mondván, hogy a főpolgármester hazatalált Gyurcsány Ferencékhez. Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony mindig az aktuális, neki megfelelő politikai szélre próbál felülni, és "körüllengi a gyurcsányi kriptaszag és próbál baromi jófejen tiktokozni". A politikus azt várja a főpolgármestertől, hogy dolgozzon, valósítsa meg az ígéreteit, például legyen P+R parkoló, megfelelő közlekedés, tisztaság, és ne legyen lopás, majd utána lehet "marha jó fej, csak ne cseréljük fel a sorrendet" .