Taylor Swift csődbe viheti a párizsi olimpiát

Az egyik legnagyobb ügynökség szerint Taylor Swift koncertjei ötször több amerikai luxusturistát vonzhatnak Párizsba, mint a nyári olimpiai játékok.

Míg a Párizsban július végén kezdődő ötkarikás játékokra a szervezők körülbelül 2 millió látogatóra számítanak, addig a francia fővárosban éppen ezen a héten ad négy koncertet a milliárdos szupersztár, Taylor Swift. A La Défense Arena, amely 40 ezer ülőhelyet kínál, az Eras Tour európai szakaszának első állomása lesz, és ez az olimpiai játékok méretének csupán egy töredéke.

Ennek ellenére az Embark Beyond luxus utazási iroda adatai szerint a négy koncert ötször annyi amerikai látogatót vonz, mint amennyit az olimpia. A Bloomberg információi alapján mindkét eseményre a látogatók hónapokkal előre megtervezték az utazást.

Swiftie-szökőár fut végig Európán

A swiftie-k, azaz Taylor Swift rajongói, akik az európai arénákat „lerohanják”, miatt több városban, így Párizsban is korlátozzák a jegyek viszonteladását, hogy a jegyárak ne érjék el az ötszámjegyű összegeket. Az amerikai piacokon egyes vásárlók hajlandóak voltak ennyit is kifizetni a jegyekért.

Az Embark szerint több mint 200 párizsi utazás köthető a koncertekhez, és az utazók átlagosan három éjszakát töltenek el olyan luxusszállodákban, mint a Plaza Athénée, a Hôtel de Crillon és a Le Bristol. Az utazó csoportok egyharmada anya-lánya párosokból áll, akik a koncerttel egybekötött bevásárló körutat is terveznek, míg közel 20 százalékuk a koncertet követően további vakációzást tervez, például London és Dél-Franciaország irányába.