Sencsen: Több a villámtöltő, mint a benzinkút

Sencsen városában, Kína déli részén, ahol a BYD központja is található, a villámtöltők száma már meghaladja a benzinkutakét.

Sencsen, Kína harmadik legnagyobb metropoliszában, ahol a BYD központja is helyet kapott, a villámtöltők száma már meghaladja a benzinkutakét. A Villanyautósok cikke szerint a kínai helyi sajtóra hivatkozva, a nagyteljesítményű elektromos töltőhelyek száma 2024 áprilisáig elérte a 362 darabot. Ezek a töltőoszlopok akár 10 perc alatt képesek 80 százalékra tölteni az erre alkalmas elektromos autók akkumulátorát.

Az elektromos járművek iránti igény Sencsenben különösen magas, hiszen 2023 végéig több mint 970 000 környezetkímélő hajtású járművet regisztráltak a városban. Az újautó-regisztrációk több mint 60 százaléka elektromos vagy elektromosított jármű volt.

Az elektromos autók elterjedése jelentős hatással van a város energiafelhasználására is. Az idei év első negyedévében a helyi villamosenergia-hálózat üzemeltetője 670 millió kilowattóra energiát szolgáltatott az elektromos járművek töltésére, ami közel 11 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.