A Teledyne bemutatta a legújabb harci drónt

Az amerikai Teledyne FLIR Defense vállalat a Tampában megrendezett Special Operations Forces (SOF) Week eseményen leplezte le a Rogue 1 nevű új öngyilkos-drón-rendszerét.

A Rogue 1, amelyet a köznyelvben gyakran "öngyilkos drónként" emlegetnek, egy függőleges fel- és leszállásra képes kis pilóta nélküli légi jármű (sUAS), melyet arra terveztek, hogy pontos és pusztító csapásokat mérjen különféle célpontokra.

A drón fejlett elektro-optikai és FLIR Boson 640+ hőkamerákkal van felszerelve, amelyek nappali és éjszakai felderítési képességeket biztosítanak rendkívüli pontossággal. A Rogue 1 egyedi gyújtószerkezete révén biztonságosan visszanyerhető és újra felhasználható, ezáltal költséghatékony és alkalmazkodó a különböző missziókhoz. A kardánkerekes hasznos terhének köszönhetően a célzás rendkívül pontos, míg a moduláris hasznos terhek lehetővé teszik a rendszer alkalmazkodását a változatos missziós követelményekhez, beleértve a robbanóanyaggal töltött penetrátorokat (EFP) és a nem halálos megoldásokat.

A Rogue 1 integrálása a katonai műveletekbe növeli a sokoldalúságot, túlélőképességet és a halálos hatékonyságot, így megfelel a modern hadviselés folyamatosan változó követelményeinek.

Dr. JihFen Lei, a Teledyne FLIR Defense ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója kiemelte, hogy a Rogue 1 jelentős előnyt biztosíthat a csapatoknak a frontvonalakon. Az amerikai tengerészgyalogság általi kiválasztása az Organic Precision Fires-Light (OPF-L) programhoz tovább erősíti a rendszer jövőbeli műveletekre gyakorolt potenciális hatását.

: (Defence Blog)