Emma és Eddie: Egy mérgező kapcsolat nyomában

Az Emma és Eddie – A képen kívül című dokumentumfilm egy látszólag tökéletes házaspár, Emma és Eddie életét mutatja be, akik az OnlyFans platformon keresztül osztják meg szexuális tartalmaikat, ám a film során kiderül, hogy kapcsolatuk valójában kölcsönösen bántalmazó rémálom.

Hörcher Gábor rendező hét évig forgatta a dokumentumfilmet, amely eredetileg egy rövid projektnek indult, de az élet alakította a forgatókönyvet, és a szexmunkások világán túlmutató, súlyosabb témákat is feldolgozott. A film bemutatja, hogyan működik az OnlyFans, egy 2016-ban indult platform, amely a koronavírus-járvány alatt vált igazán népszerűvé, és alapjaiban változtatta meg a felnőttfilmes és szexmunkás ipart.

Emma és Eddie története az amerikai Arizonából Budapestre költözéssel kezdődik, ahol a pornóiparban próbálnak érvényesülni. Eddie szerint Budapest a pornó fővárosa, és itt élnek a legkönnyűvérűbb lányok, bár a film során ő maga is nemi betegséget kap az egyik partnerétől. A házaspár tervei között szerepel saját stúdió nyitása és lányok futtatása, de a dokumentumfilm során egyre inkább előtérbe kerül a kapcsolatuk sötét oldala.

A film első felében még az OnlyFans világára koncentrál, bemutatva a szexmunka és a pornó online területét, de később egyre több jelenet ábrázolja a pár közötti fizikai és mentális bántalmazást. A dokumentumfilm így egy nárcisztikus bántalmazó kapcsolat dinamikáját tárja fel, ahol mindkét fél oda-vissza bántalmazza a másikat.

A film végén Emma és Eddie kapcsolata még tovább eszkalálódik, és a kezdeti komolytalan hangulat ellenére a néző számára egyre nehezebbé válik végignézni a pár közt zajló konfliktusokat. A dokumentumfilm végül nem az OnlyFans világának bemutatására koncentrál, hanem egy mérgező párkapcsolat leépülésére, amelyet a rendező véletlenül örökített meg.

Emma és Eddie – A képen kívül című dokumentumfilm 93 perces játékidővel 2024-ben került bemutatásra.