Zsurzs Kati: Fájdalmas emlékek Törőcsik Mari döntéséről

Zsurzs Kati színésznő nehezen dolgozta fel, hogy Törőcsik Mari és Schwajda György vezetése alatt kirúgták a Thália Színházból, és ez a mai napig fájó pontja életének.

Zsurzs Kati számára mély nyomot hagyott az a döntés, amikor 1993-ban Törőcsik Mari és Schwajda György átvette a Thália Színház irányítását, és őt, valamint több társulati tagot is elbocsátottak. A színésznőnek ekkor új életformához kellett alkalmazkodnia, szabadúszóvá vált, ami bizonytalanságot hozott a szakmai és anyagi helyzetébe.

Zsurzs Kati elmondása szerint a társulat tagjai sorra értesültek kirúgásukról, ami szomorú és zavarba ejtő helyzetet teremtett számára. A színésznő nem próbálkozott más színházaknál, mivel korábban mindig elfoglalt volt más munkákkal, például szinkronizálással, de a színházi rendszeresség hiánya jelentős változást hozott az életébe.

A történtek ellenére Zsurzs Kati a pályán maradt, de a történtek még három évtizeddel később is élénken élnek az emlékezetében. Különösen fájó számára, hogy úgy érzi, Törőcsik Mari és a vezetőség nem is látta az előadásaikat, mielőtt elbocsátották volna őket.

Zsurzs Kati szerint a leginkább a méltatlan bánásmód bántotta, hogy az új vezetés nem törődött azzal, hogy megismerjék a művészeket és munkájukat. Úgy érzi, ez a viselkedés nem csak Törőcsik Marira, hanem az egész új vezetőségre jellemző volt.

Bár a színésznő elismeri, hogy szakmájukban előfordulhat, hogy nem hosszabbítják meg az ember szerződését, a társulattal szembeni inkorrekt viselkedés volt számára elfogadhatatlan. Hozzátette, hogy a főszereplők, Törőcsik Mari és Schwajda György már nem élnek, így nincs lehetőség a történtek megbeszélésére.