Lezárták Dél-Norvégia légterét

Technikai probléma miatt a norvég légügyi hatóságok csütörtökön ideiglenesen lezárták az ország déli része feletti légteret, ami jelentős késésekhez vezetett az oslói repülőtéren, Skandinávia egyik legnagyobb repülőterén.

A műszaki hiba következtében átmenetileg nem lehetett használni a dél-norvégiai légteret, ez pedig késéseket okozott az oslói repülőtéren – közölte az Associated Press. A zárlatot több mint három óra elteltével fokozatosan feloldották.

Az Avinor, a norvég légügyi hatóságokat képviselő cég, közleményében megerősítette, hogy a műszaki hiba az oslói irányítóközpontban történt, ami miatt Dél-Norvégia légterében jelentős korlátozásokat kellett bevezetni.

A közlemény szerint valószínűleg hosszabb időre lesz szükség ahhoz, hogy a repülési tevékenységek teljes mértékben normalizálódjanak.

Az oslói nemzetközi repülőtér évente mintegy 25 millió utast fogad, ezzel Norvégia legnagyobb repülőtere, és a koppenhágai és stockholmi repülőterekkel együtt Skandinávia egyik fő közlekedési csomópontjának számít.