Csapatot vált a magyar tehetség, a spanyol bajnokságban folytatja

A magyar autóversenyző, Hideg Ádám, aki 2022-ben világbajnoki ezüstérmet szerzett gokartban, az olasz Formula–4-es bajnokságról a spanyol bajnokságba szerződött a Cram Motorsport csapatához.

A 16 éves tehetség a téli felkészülési versenysorozatban, az F4-es Winter Series-ben mutatott kiemelkedő teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, ahol a svájci Jenzer Motorsport autójával kétszer állhatott dobogóra és egyszer megszerezte a pole pozíciót. Hideg Ádám menedzsmentje csütörtöki közleményében jelezte, hogy több csapat vezetője és tulajdonosa is figyelemmel kísérte a versenyző teljesítményét, és a Winter Series után több ajánlatot is kapott, végül a Cram Motorsporttal kötött szerződést.

A Cram Motorsport egy neves olasz istálló, amelyet 1994-ben alapítottak, és számos későbbi Forma-1-es versenyző, mint Felipe Massa, Pastor Maldonado és Jaime Alguersuari is megfordult már náluk. A csapatnak magyar vonatkozása is van, hiszen Baumgartner Zsolt, Magyarország máig egyetlen F1-es pilótája, 1999-ben ezzel a csapattal lett harmadik a Formula Renault Európa-kupában.

A spanyol Formula–4-es bajnokság május 10-12-én veszi kezdetét Jaramában, és a szezon során további hat fordulót rendeznek, többségében Spanyolországban, de a versenyzők Portugáliában és Franciaországban is megmérettetnek.

Hideg Ádám a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszerének tagja. A menedzsment és a versenyző célja, hogy a kaposvári pilóta 2029-re elérje a Formula–1-et.