Fideszhez köthető szervezetek részesültek a belvárosi civil támogatásokból

A V. kerületi önkormányzat által kiosztott civil támogatások majdnem felét olyan szervezetek kapták, amelyek a helyi Fideszhez köthetők – hívta fel a figyelmet Juhász Péter, az ellenzéki polgármesterjelölt.

Juhász Péter szerint a V. kerületi önkormányzat által szétosztott 55 millió forintos támogatási összegből több olyan szervezet is részesült, amelyek a Fideszhez köthetők, és ezek a szervezetek segítik a polgármester kampányát. Az Összefogással a Belvárosért Polgári Egyesület, amely korábban a Fidesz mellett kampányolt, 4,5 millió forintot kapott. A Belvárosi Aranykereszt Egyesület, amely a kereszténydemokrata értékrendet képviseli és ugyanazon a címen található, mint a KDNP V. kerületi irodája, 2,2 millió forint támogatást kapott.

A Belvárosi Kisgazda Polgári Egyesület, amelynek egyik vezetője a polgármester édesapja, Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter, szintén részesült a támogatásból, 2,4 millió forintot kapva. Juhász Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy a Belvárosi Kisgazda Polgári Egyesület székhelye megegyezik azzal a címmel, ahonnan Szentgyörgyvölgyi Gábor, a polgármester testvére, önkormányzati képviselőjelöltként kampányol.

Juhász Péter, aki maga is polgármester-jelölt, bejelentette, hogy amennyiben megválasztják, a következő önkormányzati ciklusban megdupláznák a civileknek juttatott támogatásokat, és kizárnák a pártos kötődésű álcivileket a támogathatók köréből. Ezzel a kerületi tanulók, idősek és az itt élők érdekében tevékenykedő civil szervezetek jelentősen több támogatást kaphatnának.