Mátyás Balázs Tamás nevét viseli egy újpesti közterület

Egy újpesti közterület kapta meg Mátyás Balázs Tamás, a tragikusan fiatalon elhunyt rendőr nevét.

Mátyás Balázs Tamás posztumusz törzsőrmester, aki a IV. kerületi Rendőrkapitányság járőreként szolgált, mindössze 21 éves volt, amikor 2018. február 15-én éjszaka egy riasztáshoz igyekezve súlyos közlekedési balesetet szenvedett, és életét vesztette a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében. A fiatal rendőr vétlen volt a balesetben.

A fiatal rendőr halála után Pintér Sándor belügyminiszter posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő, és a „Szolgálat halottjává” nyilvánította. Szülei kezdeményezésére, melyet a IV. kerületi képviselőtestület és a Fővárosi Közgyűlés is támogatott, Újpest egyik közterülete vette fel a nevét.

Az Iglói út és a Fóti út kereszteződéséhez közeli terület mostantól a "Mátyás Balázs Tamás tér" nevet viseli, amelyet egyhangú döntéssel neveztek el így.

A tér hivatalos átadása és a megemlékezés 2024. április 24-én, a rendőrnapon zajlott, ahol a fiatal rendőr édesapja, dr. Terdik Tamás rendőrvezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és dr. Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere is felszólalt. A megemlékezést 11 órakor tartották, és a police.hu is beszámolt róla.