Senki se kötözködjön a Jokics fivérekkel, mert úgy jár, mint ez a néző

Nikola Jokics önmagában is félelmetes, bár többnyire szelíd jelenség a kosárlabdapályán, de ha valaki ócsárolni merészeli a 211 centis, 129 kilós centert, akkor a két bátyja, Sztrahinja és Nemanja azonnal védelmére kelnek.

A Jokics fivérek, Sztrahinja és Nemanja, akik a kosárlabdázó berkekben már ismertek, mindig kiállnak öccsük, Nikola mellett, aki kétszeres MVP az NBA-ben, és hamarosan várhatóan harmadszor is megkapja az alapszakasz legértékesebb játékosának járó elismerést. A két idősebb Jokics fivér sohasem hagyja, hogy bántsák kisöccsüket, a Denver Nuggets sztárját, sem fizikailag, sem verbálisan.

A család szent dolog Zomborban, ahonnan a Jokics-klán származik, és ha fenyegetnék Nikolát, Sztrahinja és Nemanja nem haboznak közbelépni. Ezt már a múltban is bizonyították, például egy Phoenix Suns elleni meccsen, ahol Devin Bookerrel került nézeteltérésbe Nikola, és a bátyjai készen álltak, hogy pályára rohanjanak és megvédjék őt.

A Jokics-klán félelmetességét jól mutatja egy családi fotó is, ahol Sztrahinja a negyedik balról. Nikola egyszer azt nyilatkozta, hogy a pályán senkitől nem fél, kivéve egyetlen embert, a bátyját, Sztrahinját.

Hétfő este a denveri Ball Arenában, a Los Angeles Lakers elleni győztes meccs után, egy néző valószínűleg valami olyasmit mondhatott, ami nem tetszett Sztrahinjának. Elképzelhető, hogy az illető Nikolát szidta, vagy a játékos feleségére tett megjegyzést. A két Jokics fivér megindult, és Sztrahinja egy jobbegyenest mért a kötözködő pasasra, miközben Jokics felesége, karján a kisgyerekével, próbálta megfékezni őt.

Az eset valószínűleg eljárást von maga után, mivel az NBA videófelvétel alapján nyomozást kezdeményezett a rendbontás ügyében.