Kósa Lajos stand-upja az atomháború előtt

Üdvözlet! Ez itt újra a 444 napindító hírlevele, benne az elmúlt nap főbb anyagaival. Kezdésnek itt van 4 kiemelt cikk a címlapról.

Magyar Péter május 5-én Debrecenben tartja a következő nagyobb tüntetését, és Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint mindegy, mennyien lesznek Magyar rendezvényén, mert tuskóság anyák napján kampányolni. A héten új zsinati lelkészi elnököt választanak Balog Zoltán helyére, de fontosabb lenne, ha Balog lemondana a dunamelléki püspöki címéről, amire most kevés az esély, noha politikusi manipulációival, hatalmi játszmáival óriási lelki károkat okozott az anyagilag viszont rendbehozott egyházának.

A TV2-n 14 év után tér vissza az elfideszesedett Győzike show-ja, ami a Fidesz legújabb bulvárkorszakának hajnala lehet, és Gáspár a Blikkben ismertté vált Rogán Antallal fog ordibálni. A Híradó szerint az atomháború 72 perc alatt a kőkorszakba bombázza a Földet, de ha fegyvert adunk Orbán kezébe, ő megvéd minket.

A HVG arról írt, hogy Ferihegyről fordították vissza a Mi Hazánk konferenciájára érkező FSZB-s kémfeleséget: Nadja Szassz, Putyin propagandistája – akinek a férje az amerikai kormányzat szerint orosz kém – a konferencia mellett Sorosról is akart filmet forgatni Budapesten. Mária hiába kért megelőző távoltartást volt férje ellen, aki erőszakossága miatt ült börtönben, a tamási bírósági elutasította a kérését, és a férfi a szabadulása után megölhette a nőt.

Nagy Márton azt javasolja a kormányülésen, hogy avatkozzanak be a benzinárakba, és nem fél attól, hogy a beavatkozás ellátási problémákat okozhat. A gödi akkugyár 43 ezer m2-rel bővül, 20 százalékkal növelik a gyártási kapacitást, az eddigi 14 500 tonna helyett 22 000 tonna oldószert használnának el félév alatt.

Az EU a Tiktok Lite betiltásával fenyeget, mivel a kínaiak provokálásból indították el az új alkalmazást, ami kuponokkal jutalmazza, ha videókat nézel, lájkolsz vagy bekövetsz, közben maga a Tiktok is vizsgálat alatt áll az EU-ban.

Öt évet kapott egy moszkvai férfi, mert válaszolt egy tévéstáb kérdéseire: Jurij Kokovec a NATO-ról és az ukrajnai háborúról mondta el a véleményét. Nagy-Britannia az eddigi legnagyobb katonai segélycsomagot adja Ukrajnának: Rishi Sunak miniszterelnök 400 járművet, 1600 fegyvert, 4 millió lőszert, valamint 500 millió font támogatást ígért.