Joób Márton polgármesteri székért indul

Joób Márton, a többszörös világbajnok kenus, aki ellen jelenleg 271 millió forintos költségvetési csalás miatt folyik bírósági eljárás, polgármesterjelöltként kíván indulni Szegeden.

Joób Márton, aki korábban a szegedi polgármester, Botka László frakciójában tevékenykedett, most saját maga is ringbe száll a város polgármesteri címéért. A vádak szerint Joób egy olyan bűnszervezetet irányított, amely adócsalásokat és járulékcsalásokat követett el, és fiktív számlákat használt. Az ügyészség kilenc év fegyházbüntetést javasolt számára, de ő tagadja a vádakat.

A politikus, aki ellen még folyamatban van a bírósági eljárás, múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy polgármesterjelöltként kíván indulni. Támogatását a Szegedi Polgárok Egyesülete biztosítja, amely összesen 19 körzetben állít jelöltet.

Joób Márton a jelöltjeit kedden mutatta be, amelyek között szerepel a felesége és egyetemista lánya is, valamint Chovanecz Kata, egy korábbi fideszes politikus. A feleségét a 17. választókörzetben indítják, akit „tizenegy gyermekes anya három diplomával” jelzővel illetett. Lánya, Kálló-Joób Gréta a 14. körzetben indul, hogy a fiatalok felé nyissanak.