Brutális gyilkosság Eszteregnyén: Pénzért öltek

Egy férfi és 19 éves barátnője megölte ismerősét, hogy közös albérletre tegyenek szert. A Zala Vármegyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat ellenük.

A Zala Vármegyei Főügyészség vádirata szerint a pár 2023. január 9-én, Nagykanizsa környéki kistelepülésen, Eszteregnyén követte el a szörnyű tettet. A vádlottak rokoni viszonyban álltak a 65 éves sértettel, aki a 36 éves férfi anyósának barátja volt.

A férfi, K. Szabolcs és barátnője, Sz. Bianka aznap délelőtt Nagykanizsán sétáltak, és arról beszélgettek, hogy pénzre van szükségük albérletbe költözéshez. A férfi felvetette, hogy az anyósa barátjának, a sértettnek biztosan van pénze a bankszámláján, amit meg kellene szerezniük.

Este a terv szerint a férfi lekapcsolta a villanyórát a sértett házánál, hogy az áramszünet miatt kicsalja őt az udvarra, miközben barátnője egy farakás takarásában figyelte a környéket. Amikor a sértett kilépett, K. Szabolcs egy nyolcvan centiméteres fémcsővel fejbe ütötte, majd ököllel is bántalmazta.

A magatehetetlen sértettet a vádlottak a házba vonszolták, ahol a férfi konyhakéssel többször megszúrta a félig magához tért áldozat nyakát és mellkasát. A sértett ezután rövid időn belül életét vesztette.

A gyilkosság után a vádlottak elvitték a sértett laptopját és 22 éves Ford Focus típusú személygépkocsiját, amivel Baranya vármegyébe mentek egy ismerősükhöz, hogy értékesítsék a járművet.

A Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője, Jánky Judit szerint a nő beismerte, a férfi viszont tagadta a bűnösségét. A vádlottak életfogytiglani büntetésre is számíthatnak, ha a bíróság bűnösnek találja őket. A vádat a Zalaegerszegi Törvényszéken emelték meg ellenük. A vádlottak többszörösen minősített emberölés bűntette miatt kerültek letartóztatásba.