Keddi friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. április 23., kedd: A benzinárstop hatásai, politikai tévedések, rendőrségi razziák, és ingatlanügyek kerültek a hírek középpontjába.

A szakmai képviseletek vezetői szerint a benzinárstop rávilágított arra, hogy nem vagyunk képesek magunkat ellátni, ezért adócsökkentést sürgetnek. Orbán Viktor tévedését emlegetik a kampány kapcsán. Egy rekorder adós tankerület gazdasági vezetőjét őrizetbe vették. A Belvárosban a rendőrség razziát tartott, mely során 29 személyt állítottak elő. Balog Zoltán református egyházkerülete egy 1,4 milliárd forint értékű ingatlant kapott az államtól. Az Európai Unió betiltaná a TikTok egy új szolgáltatását.

A közlekedési hírek szerint májustól csupán egyetlen buszjárat fog közlekedni Budapest és Balatonfüred között. Az Egyesült Államokban több egyetemen is feloszlattak palesztinpárti tüntetéseket. Malajziában két katonai helikopter ütközött, a balesetben tíz ember életét vesztette. A magyar külügyminisztérium reagált a sajtóhírekre, amelyek szerint a Gazprom lehet a Ferencvárosi Torna Club főszponzora. Sport terén az Inter három gólt szerzett és három játékost kiállítottak egy meccsen, amellyel biztosították be a bajnoki címet.

Budapesten a közlekedésben a következő változásokra kell figyelni:

A 218-as autóbusz Solymár, Auchan áruház és Aranyvölgy vasútállomás között hosszabb menetidővel közlekedik a Szentlélek tér felé. A 164-es autóbusz Solymár, PEMÜ és Solymár, községháza között szintén megnövekedett menetidővel halad Hűvösvölgy irányába. A 153-as autóbusz az Infopark (Pázmány Péter sétány) és a Petőfi híd, budai hídfő között lassabban éri el a Gazdagréti teret.

A mai időjárás előrejelzés szerint:

Délután eső és záporok várhatóak. A hőmérséklet 11 és 21 fok között alakul.

Névnapot ünneplők:

Ma Béla napja van.

A deviza középárfolyamok a következők:

  • EUR: 394,83
  • USD: 370,49
  • CHF: 406,73
  • GBP: 458,15

+1 kérdés a napra:

Vajon miért vált ilyen drágává a Budapest Airport, amit a kormány minden áron meg szeretne szerezni?