A nap legfontosabb hírei – 2024.04.23.

Odesszában és Kijevben drónokkal hajtottak végre támadásokat, New York-i egyetemnél rendőri erővel oszlatták fel az Izrael-ellenes tüntetést, és egy fideszes képviselő óvodai kampánytevékenysége váltott ki ellentmondásokat. Ferihegyen az oroszbarát újságírót fogdába helyezték, majd kiutasították az országból, míg a gödi akkugyár további bővüléséről egy eldugott közlemény adott hírt. Donáth Anna az EU-s pénzek felfüggesztését sürgeti Magyar Péter hangfelvétele kapcsán, Nagy Márton pedig üzemanyagár-beavatkozást tervez, és hamarosan visszatér a nyárias idő.

Odesszában és Kijevben ismét drónokkal támadtak, ami folytatódó feszültségre utal a régióban. Egy New York-i egyetemnél rendőri beavatkozásra került sor, amikor Izrael-ellenes tüntetést oszlattak fel. Magyarországon egy fideszes képviselő óvodai kampánytevékenysége körül kialakult vita arról, hogy ez etikus-e. Ferihegyen egy oroszbarát újságírót állítottak meg, fogdába helyeztek, majd kiutasítottak az országból.

A gödi akkugyár tervezett bővüléséről egy nehezen fellelhető közlemény számolt be. A politikai fronton Donáth Anna, az EU-s pénzek magyarországi felhasználásának átláthatóságát kérdőjelezve, felfüggesztésüket követeli egy hangfelvétel nyomán. Gazdasági téren Nagy Márton bejelentette, hogy javaslatot fog tenni a kormánynak az üzemanyagárak beavatkozására. Végül a meteorológiai előrejelzés szerint hamarosan visszatér a nyárias idő.