Műtárgyak Éjszakája Fesztivál: Kreatív programok minden korosztálynak

Idén május 23. és 25. között kerül megrendezésre a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál, ahol több mint 100 művészeti program kínál kikapcsolódást a családoknak és lehetőséget nyújt a művészetek iránt érdeklődőknek.

A KÉPEZŐ Galéria "MA-KI fest? Claude Monet varázslatos kertje" című programjában a 3-8 éves gyerekek ismerkedhetnek meg a modern művészet nagy alakjaival egy interaktív bábelőadás keretében, amelyet kézműves foglalkozás követ. A résztvevők Claude Monet híres kertjébe kalauzolják a gyerekeket, ahol a festőmajmocska, MA-KI kalandjain keresztül tanulhatnak az életről és a kreativitásról.

A FISE által szervezett "Én, te, ő… Mi, ti, ők…" című kollázs workshopon a résztvevők a jövőről alkothatnak képet, különböző anyagok felhasználásával.

Hajas Katinka képzőművész "Világító barátok" című workshopján a gyerekek fényes barátokat alkothatnak, fluoreszkáló festékekkel díszítve a gipsz figurákat, így a sötétben is társat találhatnak maguknak.

A DINDIN Galéria közös Lego építésre invitálja a látogatókat, ahol Zeus Salas venezuelai festőművész bokszoló csirkéinek egyikét építhetik meg a résztvevők.

A BEM Moziban "A Kojot négy lelke" című animációs film vetítésére kerül sor, amelyet beszélgetés követ az alkotókkal, Gauder Áron rendezővel és Baumgartner Zsolt animációs rendezővel.

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontban a Kossuth-bankók történetével ismerkedhetnek meg a látogatók egy társasjáték keretében, ahol a résztvevők játékos kihívásokon keresztül fedezhetik fel a magyar történelem egy szeletét.

Pasztircsák Larisza iparművész képeslap készítő workshopján a résztvevők gyermekkori fotóikból hímzett üzenetekkel készíthetnek képeslapokat, így üzenve a múltból a jelenbe.

Végül a Kastner Kommunity punching workshopján Vidra Réka képzőművész vezetésével a résztvevők saját kiegészítőket készíthetnek punch needle technikával, Hieronymus Bosch "Gyönyörök kertje" című hármasoltárának egyik állata által inspirált minta alapján.

Szerző: műtárgy.com

Címlapkép: Workshop a K.A.S. Galériában a 2023-as Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon