Hétvégi ház gyulladt ki a XI. kerületben: egy ember benn égett

Egy ember életét vesztette, egy másik pedig megsérült abban az épülettűzben, amelyhez ma hajnalban riasztották a katasztrófavédelmet a fővárosban.

Budapest XI. kerületében, a Kőérberki dűlőn kigyulladt egy negyven négyzetméteres fa hétvégi ház és annak melléképületei, összesen száz négyzetméteren. A tűzről vasárnap hajnalban érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, melyre három járművel vonultak ki a tűzoltók a helyszínre.

A lángok a faház körül lévő tizenöt-húszméteres fákra is átterjedtek, azok lombkoronája is lángra kapott. Az egységek fél óra alatt megfékezték a tüzet.

Az épületben öten tartózkodtak, de kimenekülni csak négyen tudtak. Egy ember holttestét a tűzoltók találták meg az elszenesedett romok átvizsgálásakor. A tűzben egy másik ember is megsérült. A tűz keletkezési körülményeinek tisztázása érdekében vizsgálatot indít a katasztrófavédelem.

Szombaton este is történt egy haláleset, bár annak körülményei egyelőre nem ismertek, ugyanis ismeretlen személyazonosságú az a holttest, amit a fővárosi Soroksári úton, a HÉV-sínek mellett találtak.