Kiss Ádám díszpolgárrá avatása

Nagy megtiszteltetés érte Kiss Ádámot, a népszerű humoristát, aki Szerencs városának díszpolgára lett. A Dumaszínház ismert arcát, aki 39 évvel ezelőtt született ebben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, a város vezetése a legmagasabb kitüntetéssel tüntette ki.

Kiss Ádám gyermekkorát Szerencsen töltötte, és bár egy szomorú családi esemény, édesapja elvesztése miatt fiatalon elhagyta a várost, az mindig is fontos maradt számára. A humorista gyakran beszél szülővárosáról stand-up előadásaiban, ami mutatja, hogy Szerencs milyen mély nyomot hagyott benne.

A díszpolgári cím átadásáról Instagram-oldalán számolt be, ahol meghatottságát és háláját fejezte ki a városvezetés és a képviselő-testület felé. "Nagyon megható és megtisztelő. Mindig is büszke szerencsi leszek" - fogalmazott a posztjában, és gratulált a többi kitüntetettnek is.

Kiss Ádám 17 éves korában hagyta el Szerencset, miután édesapja, aki a város egyik megbecsült személyisége volt, elhunyt. Az idősebb Kiss egy ismert és kedvelt pedagógus volt, akinek emlékét azóta utcanevvel is megőrizték.