Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség a ferihegyi gyorsforgalmin halálos balesetet okozó sofőr ellen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elfogatóparancsot adott ki egy 21 éves moldovai állampolgár, Iavorschi Nicolai ellen, aki a gyanú szerint okozta a ferihegyi gyorsforgalmin történt halálos balesetet. A balesetben két ember vesztette életét, a sofőr és utasai pedig segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről.

Csütörtök este két ember halálát okozta egy Volkswagen Touareg, amely a szemközti sávból áttérve ütközött neki egy másik járműnek a ferihegyi gyorsforgalmin. A baleset következtében egy középkorú férfi és nő a helyszínen életét vesztette, míg egy másik autóban ketten megsérültek. A balesetet okozó jármű sofőrje és hét nepáli utasa elmenekült.

A rendőrség vasárnap délelőtt közölte, hogy sikerült azonosítani a Tuareg sofőrjét, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. Iavorschi Nicolai 21 éves moldovai állampolgárként azonosították, és a rendőrség közzétette a férfi képét is. A baleset április 18-án 22 óra körül történt a Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában.

A rendőrség már pénteken bejelentette, hogy hajtóvadászatot indít az akkor még ismeretlen sofőr ellen, aki az utasaival együtt egy mögöttük érkező autóba átszállva elmenekült a helyszínről. A jármű utasai, hét nepáli állampolgár ellen szintén elfogatóparancsot adtak ki, és a rendőrség hajtóvadászatot kezdett ellenük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy aki tudja, hol lehet a férfi, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információkkal rendelkezik, jelentkezzen a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán vagy a 112-es segélyhívón.

A rendőrség hét nepáli állampolgárt is keres, akik a baleset idején a furgonban tartózkodtak, és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják őket. A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, és emellett embercsempészés miatt is eljárás indult.