Drogszerek miatt nyomozott énekesnő: Megszűnik az eljárás

Sikeresen teljesítette az elterelési programot az a drogos énekesnő, akiről korábban kiderült, hogy kábítószerrel kapcsolatos visszaélések miatt nyomoznak. A nyomozás megszüntetéséhez azonban további feltételek teljesítése szükséges, és a következő két évben is óvatosnak kell lennie.

  1. október 27-én került kórházba a mentők által egy angyalföldi ingatlanból a népszerű énekesnő, aki kábult állapotban és vágásokkal a karján került elő otthonából, ahol kábítószer-gyanús anyagot is találtak. A szervezetében szintén kimutatták a tiltott szereket.

A XIII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálatot indított, és az énekesnő tanúvallomást tett, ami alapján négy személyt állítottak elő kábítószer-kereskedelem gyanújával. Az előadó az elterelés lehetőségét választotta, amit egy éven belül kellett teljesítenie.

Dr. Rab Ferenc Levente, a Fővárosi Főügyészség ügyésze szerint a gyanúsított az elterelést elvégezte és ennek tényét okirattal igazolta. Azonban a pártfogó felügyeletének tartama 2024. május végén telik le, így az ügyészségi döntés is csak ezt követően születhet meg.

Az elterelés féléves időtartamú volt, amely során az énekesnőnek 12 alkalommal kellett részt vennie egy órás foglalkozásokon, és minden találkozóra megjelent. A foglalkozások között maximum 30 nap telhetett el.

Dr. Molnárfi István ügyvéd szerint az ügyészség valószínűleg megszünteti a nyomozást az énekesnő ügyében, és nem emelnek vádat. Azonban a sikeres elterelés ellenére a pártfogóval való kapcsolatot a megadott határidőig fenntartania kell, és ha ez elmaradna, vádat emelhetnek ellene.

A következő két évben is figyelnie kell a józan életre, mert ha ismét kábítószer-fogyasztáson kapják, már nem élhet az elterelés lehetőségével, és biztosan vádat emelnek ellene. Ezenkívül a bűnügyi költségek megtérítésére is sor kerülhet, ami körülbelül 400 ezer forint.

A Blikk információi szerint elképzelhető, hogy az énekesnő tett terhelő vallomást társai ellen, ezzel javítva a saját helyzetét. Így kerülhetett képbe több potenciális díler, akiket kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.