Grammy-díjas gospel-énekesnőt holtan találták otthonában

Mandisa Lynn Hundley, az American Idol tehetségkutatóból ismert énekesnőt otthonában találták meg halottan csütörtökön, 47 éves korában.

Az énekesnő halálának hírét sajtósa jelentette be, aki a PA hírügynökségnek erősítette meg a tragikus eseményt. A halál oka egyelőre ismeretlen, semmilyen részletet nem közöltek. Mandisa 2006-ban vált ismertté, amikor részt vett az American Idol ötödik évadában, ahol a kilencedik helyen végzett. Később a keresztény zenében ért el jelentős sikereket, több albuma is Grammy-díjra jelölt lett, köztük a 2011-es What If We Were Real, a 2009-es Freedom és a 2007-es True Beauty.

A legnagyobb elismerést 2014-ben kapta meg, amikor Grammy-díjat nyert a legjobb kortárs keresztény zene kategóriában Overcomer című lemezéért. Mandisa 2022-ben megjelent memoárjában nyíltan beszélt depressziójáról és gyászáról. Az Instagram-oldalán közzétett nyilatkozatban, amelyben haláláról tájékoztatták a nyilvánosságot, az állt: “Mandisa a bátorítás és az igazság hangja volt az élet kihívásaival szembenéző emberek számára szerte a világon”.

A halálesetet követően több idolos is megszólalt. Paula Abdul, a 2006-os Idol egyik zsűritagja is részvétét fejezte ki, aki „igazi világítótoronynak” nevezte Mandisát a People-nek adott nyilatkozatában. Egy másik Idol-sztár, Danny Gokey arról írt az X-en, hogy a hír teljesen lelombozta.

Kérjük, hogy imádkozzanak a családjáért és a szűk baráti körért ebben a hihetetlenül nehéz időszakban

– mondta a sajtós.

: BBC : PA hírügynökség