Kocsis Máté válasza Magyar Péter vádjaira

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője cáfolta Magyar Péter állításait, miszerint rendszeresen egyeztetne a Mi Hazánk Mozgalom alelnökével, Dúró Dórával.

Magyar Péter, aki jelenleg országjárását végzi, a Telexnek nyilatkozva azt állította, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke hetente rendszeresen egyeztet Kocsis Mátéval. Magyar szerint az egyeztetéseken arról is szó szokott esni, hogy a Mi Hazánk mely javaslatokat nyújtson be, amelyeket a Fidesz nem akar maga beterjeszteni, illetve azt is mondta, hogy a Mi Hazánk egyes képviselői rajta vannak a Fidesz fizetési listáján. Dúró Dóra ezt határozottan cáfolta, és pártja bejelentette, hogy feljelentést tesznek Magyar Péter ellen rágalmazásért, a párttal kapcsolatos kijelentései miatt. Kocsis Máté az Atv.hu-nak adott válaszában kijelentette, hogy nem tervez feljelentést tenni Magyar Péter ellen.

Kocsis Máté elmondása szerint Dúró Dórával nincs kapcsolata, és nem is szoktak egyeztetni. Emlékei szerint legutóbb másfél évvel ezelőtt találkozott vele a parlament egyik folyosóján, és akkor csupán annyi történt, hogy köszöntötte őt. A Fidesz frakcióvezetője szerint Magyar Péter állítása nevetséges, és nem tartja indokoltnak a feljelentést.

Kocsis Máté továbbá azt is hozzátette, hogy Magyar Péter provokációi és hazugságai csak arra jók, hogy a média sokat foglalkozzon vele, de szerinte ezek kezeléséhez nem a bíróság, hanem egy másik intézmény szükséges. Kocsis azt is elmondta, hogy az elmúlt húsz évben csupán három-négyszer látta Magyart, és sosem folytattak egymással beszélgetést, sőt, a telefonszámát sem ismeri.

A Mi Hazánk a Telex megkeresésére azt válaszolta, hogy az állítások miatt feljelentést tesznek, és azt tudják bizonyítani, hogy azok a képviselők kerültek fel a Fidesz fizetési listájára, akik elhagyták a Mi Hazánkat, például Fülöp Erik és Volner János. A párt szerint a Fidesz így próbálta bomlasztani őket, és hozzátették, hogy Magyar Péter maga is 14 évig volt a Fidesznek és különböző háttérszerveinek fizetési listáján.

Kocsis Máté a vádakra reagálva azt nyilatkozta, hogy „Dúró Dórával semmi dolgom, nem szoktunk egyeztetni. Ha jól emlékszem, nagyjából másfél éve szembejött a parlament egyik folyosóján, akkor annyit egyeztettem vele, hogy kezét csókolom. Előtte is legfeljebb csak ennyit.” Az ATV-nek adott nyilatkozatában Kocsis Máté kijelentette, hogy Magyar Péter állításai nevetségesek, és az előadója is, ezért nem tervez feljelentést tenni.