Curtis és a Fidesz-szimpatizáns nevelés

Curtis, a népszerű magyar rapper, a Frizbi műsorban és a Beköltözve című műsorban is beszélt arról, hogy miért nem vett részt a gyermekvédelmi tüntetésen, és arról is, hogy miért tartja magát Fidesz-szimpatizánsnak.

A műsorvezető, Hajdú Péter vendégeként Curtis elmondta, hogy nem tartotta a gyermekvédelmi tüntetést a gyerekek érdekeit szolgálónak, hanem politikai demonstrációnak, ezért döntött úgy, hogy nem vesz részt rajta. A rapper kifejtette, hogy amennyiben nem politikai jellegű esemény lett volna, elment volna rá, még akkor is, ha azt a Fidesz szervezi.

Curtis gyermekkora óta Fidesz-szimpatizáns, mivel családja is az volt, de nem részletezte, hogy családja miként változott meg politikai nézeteiben az évek során. Kijelentette, hogy bizonyos dolgokon nem változtat az ember, és hangsúlyozta, hogy ő maga nem lépett fel állami rendezvényeken, nem kapott állami támogatást, és nem is szeretné, ha ezt rákiabálnák.

A beszélgetés során Curtis azt is megemlítette, hogy tiszteletben tartja mások politikai nézeteit, és elfogadja, ha valaki más pártot támogat, vagy például ha egy férfi férfival él párkapcsolatban. Emellett pozitívan emlékezett vissza arra az időre, amikor Gyurcsány Ferenc megosztotta a "Belehalok" című dalát, amelyet Majkával közösen készített.

A gyermekvédelmi tüntetés, amelyen Curtis nem vett részt, több tízezer ember megmozdulásával zajlott a Hősök terén, és a Telex élőben közvetítette az eseményeket, több videót is készítve az eseményről. A rapper a tüntetés kapcsán kialakult nyilvános vitára is utalt, amely Osváth Zsolttal, a rendezvény egyik szervezőjével zajlott.

Curtis a metoo témájában is kifejtette véleményét, hangsúlyozva, hogy vannak megbocsáthatatlan dolgok, mint például a bicskei gyermekotthonban történt visszaélések. A rapper hozzátette, hogy azért sem erőltette idén, hogy TV2-es munkái legyenek, hogy véletlenül se tudják rákiabálni, hogy a Fidesz miatt kapott lehetőséget a csatornánál. "Inkább pihenek egy évet vagy kettőt, és zenélek, csinálom a dalaimat, csak ne tudják rámkiabálni, hogy én olyan vagyok, mint sok előadó. Mert én magamtól értem el azt, amit elértem, és én magam miatt kapok melót, meg reklámot, elismerést" – mondta Curtis.

Ami a politikai nézeteit illeti, Curtis hangsúlyozta: ahogyan ő sem kérdezi mástól, hogy miért nem fideszes, mert nem érdekli, úgy elvárja, hogy az ő nézeteit is fogadják el. A beszélgetés során Orbán Viktor neve is szóba került, akivel a rapper állítása szerint a márciusi magyar-török meccsen találkozott először a Puskás Arénában.