Nagy Sándor távozik a Madách Színháztól, Kerényi Miklós Máté pedig új szerepekben tündököl

Nagy Sándor színész befejezte a munkát a Madách Színházban, miután visszaadta utolsó szerepét és elköszönt, míg Kerényi Miklós Máté, ismertebb nevén Kiskero, új kihívások elé néz.

Az elmúlt négy év során Nagy Sándor nem kapott új szerepet a Madách Színházban, és a korábbi szerepei is fokozatosan kikerültek a műsorból. A Jézus Krisztus Szupersztár című darab Heródes szerepét játszotta legutóbb, de mostanra úgy érezte, nincs értelme tovább maradnia a társulatnál.

Nagy Sándor az ATV egyik műsorában, Rónai Egonnak adott interjújában beszélt arról, hogy a színházban megváltozott a légkör, és a régi ismert nevek közül sokan elhagyták a társulatot. Emiatt már nem érezte magát otthon a teátrumban, de hálás volt a korábban kapott lehetőségekért, ezért Szirtes Tamás igazgatónak köszönőlevelet is írt.

A színész jelenleg havonta több mint húsz alkalommal lép fel különböző helyszíneken, többek között a Most vagy soha! című produkcióban is szerepel. Az interjúban elmondta, hogy a Madách Színházban ritkábban szerepelt, például havonta tízszer Kecskeméten, vagy tizenötször a Játékszínben, míg a Madách Színházban csak félévente.

Kerényi Miklós Máté, aki a Budapesti Operettszínházban is felmondott, bár szerepei még futnak az évad végéig, most a Madách Színházban talál új lehetőségeket. Heródes szerepét a Jézus Krisztus Szupersztár című darabban nem casting során nyerte el, hanem Szirtes Tamás direktor-rendező személyes felkérésére kapta meg.

Kiskero jelenleg az Art-Színtérben és a RaM-ArT Színházban játszik, és bár a jövője még kérdéses, nyitottan áll a felkérések elé, és aktívan keresi a lehetőségeket. A prózai színházakról alkotott véleménye szerint minden teátrum zenés színház, hiszen az előadások ritmusa és zeneisége mindenhol jelen van.

Kerényi Miklós Máté a színházi világban az együttműködés fontosságát hangsúlyozza, és bár érzékeli a kultúra alakulását, igyekszik távol tartani magát a politikai behatásoktól. Célja, hogy a nézők szórakozzanak, elgondolkozzanak, és gazdagabbak legyenek az előadások által.

(Borítókép: Kerényi Miklós Máté. Fotó: Jardek Szabina / Madách Színház)