Tesla lépés a magyar piacon: További töltőoszlopok váltak elérhetővé

A Tesla tovább bővítette a magyar elektromos autósok számára elérhető töltőoszlopok körét, így már a győri és sormási állomások is használhatók minden villanyautó tulajdonos számára.

A Tesla Magyarországon jelenleg tíz helyszínen üzemeltet összesen 114 nagyteljesítményű töltőoszlopot. Ezen oszlopok közül nyolcat már tavaly december 8-án megnyitottak minden elektromos jármű tulajdonos számára, egy globális kezdeményezés részeként.

A Tesla töltőállomásain más márkájú elektromos autók tulajdonosai magasabb díjat fizetnek a töltésért, mint a Tesla ügyfelei. Azonban egy havi 5000 forintos díjért, amely nem kötött hűségidőhöz, mindenki jogosult lehet az alacsonyabb tarifákra.

A győri, hivatalosan győrújbaráti állomás az M1-es autópálya mellett helyezkedik el, és fontos tranzitpontként szolgál Ausztria vagy Szlovákia felé vezetve. Itt tíz darab 250 kW-os (V3) töltőoszlop található egy OMV kút mellett. A kedvezményes tarifa itt 167 forint/kWh, míg más márkák esetében havidíj nélkül 205 forint/kWh.

A sormási állomás Nagykanizsa déli részénél, az István hotel és étterem parkolójában helyezkedik el, közel az M7-es autópályához. Szomszédja számos Mobiliti és Ionity töltőnek, így a térség elektromos autós infrastruktúráját erősíti. Itt nyolc darab 250 kW-os (V3) és négy darab 150 kW-os (V2) töltőoszlop áll rendelkezésre. A kedvezményes tarifa itt 160 forint/kWh, míg más márkák esetében havidíj nélkül 197 forint/kWh.

: Villanyautosok.hu