Ha ilyen Samsung mobilja van, kapott egy jó hírt

Jó hírt kaptak a Samsung Galaxy S20-széria birtokosai: az eredetileg tervezettnél egy évvel tovább kapnak frissítéseket a sorozat összes modellje.

A Samsung Galaxy S20-széria tulajdonosai számára örömteli hír érkezett, ugyanis a vállalat meghosszabbította a készülékek támogatását. A Samsung legújabb készülékei, mint például a Galaxy S24-széria, már hétéves frissítési ciklussal érkeznek, azonban a 2020-ban megjelent S20 modellek még a régebbi rendszerben indultak, amely három főverzió-frissítést és négy év biztonsági javítást ígért.

A Samsung most egy extra év támogatást biztosít a Galaxy S20-széria készülékeinek, ami azt jelenti, hogy a felhasználók további biztonsági frissítésekre számíthatnak. Azonban a pontos időtartam nem rögzített, így nem garantált, hogy ez a támogatás pontosan egy évig tart.

A támogatási időszak végéhez közeledve a Samsung Galaxy S20-széria készülékei már nem kapnak havi frissítéseket, hanem átállnak a negyedéves frissítési ciklusra. Ez a gyakorlat azt jelenti, hogy a felhasználóknak ritkábban, de továbbra is érkeznek majd a szoftveres javítások és biztonsági frissítések.

A mobiltechnológia fejlődése azonban nem áll meg, és a gyártók folyamatosan keresik az újításokat, hogy megkülönböztessék termékeiket a piacon. A Xiaomi például a 14 Ultra modelljéhez készített egy új kiegészítőt, amely elmossa a határt a fényképezőgépek és az okostelefonok között. A készülékre szerelhető fotómarkolat, amely saját akkumulátorral is rendelkezik, és USB-C-n keresztül csatlakozik a telefonhoz, olyan funkciókat kínál, mint a zoomkarral kiegészített exponálógomb, videógomb és fényerőszabályozó tárcsa, amelyekkel a felhasználók gyorsabban és könnyebben készíthetnek fotókat vagy videókat. A bőr telefontokba integrált 67mm-es szűrőadapter és csuklópánt is hozzájárul a kényelmesebb és biztonságosabb fotózáshoz.

Ezek az innovációk azt mutatják, hogy a mobilgyártók nem csak a szoftveres támogatás terén igyekeznek meghosszabbítani készülékeik élettartamát, hanem a hardveres kiegészítőkkel is új dimenziókat nyitnak a felhasználói élményben.