Elon Musk új ötlete: fizetős posztolás az X-en

Elon Musk, az X (korábban Twitter) platform tulajdonosa újabb ötlettel állt elő a spambotok elleni harcban: az új felhasználóknak fizetniük kell majd, ha bejegyzéseket szeretnének közzétenni.

Az X platformon, melyet Elon Musk 2022 végén vásárolt fel, folyamatosan csökken a felhasználók száma, miközben a spambotoké növekszik. Musk korábban ígéretet tett arra, hogy megszünteti a botokat, és ennek első lépése volt a hitelesítést jelző kék pipa rendszerének átalakítása, melyet most már bárki megkaphat, ha hajlandó fizetni érte.

A spam-probléma megoldására most egy újabb ötlettel rukkolt elő: az új felhasználóknak díjat kell majd fizetniük a posztolás lehetőségéért, hogy ezzel is csökkentsék a botok terjedését. A Gizmodo által észlelt X hivatalos csatornáján közzétett bejegyzésben Musk azt állítja, ez az egyetlen módja a botok megfékezésének. Azonban a pontos részletek, hogy milyen összegről van szó, és hogyan fog ez hatni a botokra, egyelőre nem ismertek.

Musk szerint az új felhasználóknak csak az első három hónapban kell majd fizetniük, de a bejegyzésben mégis "éves" díjról esik szó, ami további kérdéseket vet fel. Az X körüli bizonytalanság tehát nem csökken, és kérdéses, hogy ez az újítás megállíthatja-e a felhasználók számának csökkenését, vagy végleg véget ér a néhai Twitter története.

: a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.