A Jeruzsálem szó és a palesztin zászló rejtélye az iPhone-okon

Az Apple iOS 17.5-ös frissítése reagál egy olyan hibára, amely során az iPhone-ok palesztin zászlót ajánlottak a "Jeruzsálem" szóra, ami jelentős felháborodást keltett.

Az iPhone felhasználók egy különös hibával szembesültek, amikor a "Jeruzsálem" szót gépelték be, és az iOS rendszer automatikusan a palesztin zászlót javasolta emoji formájában. Ez a jelenség különösen szokatlan volt, mivel az iOS általában nem szokott városnevekre országzászlókat ajánlani. A BBC beszámolója szerint az Apple azt állította, hogy a palesztin zászló megjelenése véletlen volt, és a prediktív emojik funkció hibás működéséből eredt.

A probléma az iOS 17.4.1-es verzió alatt jelent meg, és a felhasználók a frissítés után találkoztak vele. Azonban az iOS 17.5-ös bétaverziójának tesztelése során már nem tapasztalható a hiba, és az iPhone nem javasol semmilyen hangulatjelet a Jeruzsálem szóra, ahogy azt más városok esetében sem teszi.

Az Apple nem részletezte a hiba pontos okát, de a cég számára ez különösen kellemetlen lehetett az izraeli-palesztin konfliktus fényében. Az iOS 17.5 végleges, közhasználatra szánt verziójának megjelenési dátuma még nem ismert, de a tesztidőszakok általában néhány hétig szoktak tartani.