A fiatalok kriptovalutába fektetnék a nyugdíjukat

Egy felmérés szerint a Z és az Y generáció tagjai nem a hagyományos befektetéseket vagy a részvényeket részesítik előnyben, hanem az új típusú, digitális eszközökben látják a jövőt.

A Policygenius 2022-es felméréséből kiderül, hogy az amerikai felnőtt lakosság 20 százaléka rendelkezik kriptovalutával. Ezen belül a Z generáció 20, az Y generáció pedig 22 százaléka birtokol kriptovalutát vagy más alternatív befektetést, mint például a nem felcserélhető tokeneket (NFT-ket). Ez jelentős eltérés az idősebb generációk hagyományos részvénybefektetéseitől, amelyek közül a baby boomerek 45 százaléka rendelkezik részvényekkel, míg a Z generációsok esetében ez az arány csak 18 százalék.

Myles Ma, a Policygenius elemzője szerint az újabb generációk nyitottabbak az új típusú befektetésekre, ami nemcsak a kockázatvállalási hajlandóságukat tükrözi, hanem azokra a társadalmi kihívásokra is reagál, mint az egyre növekvő lakhatási problémák.

A Bitget 2023 áprilisában készített tanulmánya szerint az Y-generáció 46 százaléka rendelkezik kriptovalutával. A Charles Schwab 2022-es felmérése alapján pedig a fiatalabb generációk fele inkább digitális eszközökben tartaná a nyugdíjalapjait.