Szakmáry Gréta csapata, a Novara győzelmével egyenlített az elődöntőben

Nagy csatában aratott győzelmet Szakmáry Gréta röplabdacsapata, a Novara, amely 3-2-re legyőzte a Bajnokok Ligája-döntős Coneglianót az olasz élvonal elődöntőjének második meccsén, ezzel egyenlítve a párharcban.

A magyar válogatott kiválósága, Szakmáry Gréta 12 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez, és a találkozó végén az ő blokkjával zárult le a mérkőzés. Emellett a 135-szörös magyar válogatott ütőt választották meg a mérkőzés legértékesebb játékosának (MVP).

A Conegliano csapatát 45 tétmeccs óta nem sikerült legyőzni, és tavaly május óta ez volt az első alkalom, hogy vereséget szenvedtek. A 131 perces összecsapást 3962 néző tekintette meg élőben a helyszínen.

A párharc döntő, harmadik mérkőzésére szombaton kerül sor. A másik elődöntőben a Scandicci, melynek magyar másodedzője Kántor Sándor, ismételten 3-0-ra győzte le a Vero Volley Milanót, ezzel története során először jutott be a bajnoki döntőbe. Az MTI beszámolója szerint a Scandicci csapata így várja a döntőben a Novara és a Conegliano párharc győztesét.