O. J. Simpson, az amerikai sportlegenda élete utolsó képeiben

Orenthal James Simpson, az amerikai sporttörténelem egyik legellentmondásosabb alakja, élete tele volt sikerekkel, botrányokkal és tragédiákkal. A családja bejelentette, hogy a rákbetegséggel küzdő egykori sportoló, színész elhunyt.

O. J. Simpson 1947-ben született San Francisco-ban, és már fiatal korában kitűnt sporttehetsége. A Kaliforniai Egyetemen (USC) nyújtott világszínvonalú teljesítményével és az NFL-ben, a Buffalo Bills csapatában szerzett megkerülhetetlen státuszával vált egy egész generáció számára inspirációvá és példaképpé a sport területén.

Azonban Simpson életét a legnagyobb árnyék az 1994-es gyilkossági ügy vetette, amikor is feleségének és egy barátjának meggyilkolásával vádolták meg. A per során a híres autópályás üldözés vált az egyik legmeghatározóbb eseménnyé, és bár a bizonyítékok jelentős része ellene szólt, a per végén felmentették a gyilkossági vádak alól, ami megdöbbentette és megosztotta a közvéleményt.

A gyilkossági per után Simpson élete továbbra is botrányokkal és bírósági csatározásokkal volt teli. Csoportos fegyveres rablásért és testi sértésért 2008-ban börtönbe került, de ezek az események sem homályosították el teljesen az ő egykori sportteljesítményeinek és hírnevének emlékét.

A családja április 10-én jelentette be, hogy Orenthal James Simpson, a rák elleni küzdelmet feladva, gyermekei és unokái körében hunyt el. A család a magánélet és a kegyelem tiszteletben tartását kéri ebben az időszakban. Az utolsó nyilvános felvétel a legendáról galériánkban tekinthető meg.