Jelen állás szerint egyetlen magyar súlyemelő sem lesz ott a párizsi olimpián

Nagy Péter, a magyar súlyemelő, nem indult a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) thaiföldi világkupáján, ami az utolsó lehetőség volt a párizsi olimpiai kvalifikációra.

A szegedi ólomsúlyú emelő, Nagy Péter a viadal csütörtöki zárónapján megjelent a plusz 109 kilósok C csoportjának bemutatásán, de nem versenyzett. Az IWF YouTube-csatornáján közvetített eseményen látható volt, hogy Nagy az indulók közül négy társával együtt visszalépett.

Nagy Péter korábban az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy csekélynek látja esélyeit a párizsi olimpiára való kijutásra. Térdfájással küzdött az elmúlt hónapban, ami befolyásolta az edzéseit, és úgy érezte, hogy csak a szerencsében bízhat. "Összetettben 422-t kéne csinálni, vagyis a legjobbam felett emelni, ami még teljesen egészségesen sem lenne egyszerű, sőt... Hogy mekkora esélyt adok magamnak az olimpiai indulásra? Úgy egy százalékot..." – fogalmazott a sportoló.

Nagy Péter korábbi olimpiai szereplései során a londoni játékokon nyolcadik, Rioban a tízedik, míg Tokióban a hetedik helyen végzett. Azonban a jelenlegi helyzet alapján úgy tűnik, hogy a következő olimpián, Párizsban nem lesz magyar súlyemelő.