19 éves magyar versenyző a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozatban

A 19 éves Válint Bence teljes szezont fog versenyezni a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozatban a Ferrari Budapest-Rossocorsa csapat színeiben, célja a bajnoki cím megszerzése. A sorozat magyarországi állomása június elején lesz a Balatonnál, ahol Válint Bence 700 lóerős Ferrari 296 Challenge versenyautóval fog versenyezni.

Válint Bence, aki tavaly félszezonban már bizonyított a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozatban, idén teljes idényt fog versenyezni, és a bajnoki cím megszerzése a célja. A Ferrari Budapest Showroomban tartott sajtótájékoztatón jelentették be hivatalosan, hogy ő képviseli Magyarországot a 2024-es szezonban. A tavalyi szezonban öt versenyen indult, és az összetettben harmadik helyen végzett.

A csütörtöki eseményen bemutatták a Ferrari 296 Challenge versenyautót is, amelyet Válint Bence már tesztelhetett Mugellóban. A versenyző elmondta, hogy a Balatonfőkajári verseny előtt lesz lehetősége tovább gyakorolni az autóval és megismerkedni az új pályával.

A Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe kupasorozat hét fordulóból áll, és a magyar szurkolók számára különleges élményt jelenthet, hogy a Balaton Park Circuit-en is megtekinthetik a versenyeket. A sorozat május elején kezdődik Mugellóban, majd a Balaton melletti új pályán folytatódik, és több európai helyszínen keresztül haladva októberben Imolában ér véget. A Sport TV élőben közvetíti a futamokat a magyar rajongók számára.

A Ferrari Budapest, amely 2004 óta a Ferrari hivatalos magyar importőre, 2007 óta vesz részt a bajnokságban saját csapattal. Idén a Rossocorsa olasz istállóval közösen működtetik a csapatot, és a cél Válint Bence egyéni bajnoki címének megszerzése. A csapat szakmai támogatását Vitantonio Liuzzi, korábbi Formula-1-es pilóta is biztosítja.

Liuzzi a budapesti sajtóeseményen elmondta, hogy Magyarországot második hazájának tekinti, és a Hungaroringen mindig szeretett versenyezni. A Ferrari 296 Challenge versenyautóban egy V6-os motor dolgozik, amely 700 lóerőt képes leadni, az autó súlya pedig 1330 kilogramm. Az új modell minden versenyző és csapat számára új lesz, így az idei szezonban izgalmas csaták várhatók.