A Bayern München és az Arsenal döntetlennel zárta a BL negyeddöntőjét

Az Arsenal és a Bayern München 2–2-es döntetlennel zárta a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzését, ahol több vitatott játékhelyzet is felmerült.

A keddi mérkőzésen az Arsenal volt a mezőny aktívabbik része, de a 67. percben egy szerencsés momentum is segítette őket. Ekkor Raya kapus kirúgása után egy Arsenal védő kezezett, de a játékvezető, Glenn Nyberg nem avatkozott közbe, annak ellenére, hogy a Bayern München 2–1-re vezetett a játékrészben.

Harry Kane, a Bayern München angol csatára szerint ez volt "a legtisztább tizenegyes, amit valaha látott", és nem ő volt az egyetlen, aki így gondolta. Jamal Musiala is azonnal jelezte a játékvezető felé a kezezést, de Nyberg továbbengedte a játékot.

Thomas Tuchel, a német csapat vezetőedzője szerint egy "kristálytiszta büntetés" maradt el, és kritizálta a szabályértelmezést, ami szerinte olyan volt, mintha egy gyerekek közötti meccsen történt volna a hiba. A mérkőzés után Tuchel még élesebben fogalmazott, a svéd játékvezetőt gyávának nevezve, amiért nem ítélt büntetőt csapatának az Arsenal stadionjában. Tuchel – aki a szezon végén távozik a klubtól – a játékvezető több döntését is kritizálta, például Alphonso Davies korai sárga lapját, ami miatt a játékos nem léphet pályára a visszavágón.

Ezzel szemben Matthias Sammer, a közvetítés szakértője, úgy nyilatkozott, hogy bár általában német szemüvegen keresztül nézi a nemzetközi meccseket, ebben az esetben örült, hogy elmaradt a büntető. A Bild idézte, amikor azt mondta, hogy "nem történt semmi a másik csapat ellen, ezért nem adtam volna meg" a büntetőt.

A játékvezetőnek nem szükséges sípolnia egy egyszerű kirúgásnál, de ebben az esetben sípszóval adott engedélyt a labda játékba hozatalára, mivel mindkét csapat cserélt a kirúgás előtt. A sípszó után Nyberg elfordult és a kezdőkör felé mozgott, várva a labdakihozatalt, amit a kapus meg is tett. Azonban a sípszó megzavarhatta Gabrielt, az Arsenal védőjét, aki felvette a labdát, mintha újra el kellene végeznie a kirúgást.

Az Arsenal sem volt teljesen elégedett a játékvezetővel, mivel az utolsó percekben Bukayo Saka ütközött Manuel Neuerrel, és mivel megvolt a kontakt a két játékos között, Nyberg a büntetőpontra is mutathatott volna, de nem így tette.

A Bayern München és az Arsenal visszavágóját a jövő héten rendezik Münchenben. Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője szerint csapatának fel kell készülnie a mérkőzésre, hiszen a Bajnokok Ligájában minden hiba megbüntethető, de bízik abban, hogy Münchenben le tudják győzni a Bayern Münchent.