Vay Ádám kihagyja a jégkorong-világbajnokságot

Vay Ádám, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, sérülése miatt nem vehet részt az április 28-án kezdődő bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokságon.

A Poprád csapatának kapusa, Vay Ádám a március 21-i sérülése óta küzd a felépüléssel. Kezdetben úgy tűnt, hogy csak két-három hetes pihenőre lesz szüksége, azonban a panaszai nem csökkentek, így kénytelen kihagyni a közelgő világeseményt.

"A hasfalam a szeméremcsontnál sérült. Lassan gyógyul. Folytatnom kell a rehabilitációt, és hat hét múlva lesz újabb kontroll" – nyilatkozta Vay Ádám, aki a sérülése előtt kiváló formában védett a Poprád csapatában.

A harmincéves kapus a sérülése előtt remek teljesítményt nyújtott: csapata az alapszakaszban az első helyen végzett, Vay pedig 92,94%-os védési hatékonysággal a harmadik legjobb mutatót érte el. Átlagosan 2,13 gólt kapott meccsenként, ami a második legjobb eredmény a ligában.

A Poprad csapata Vay hiányában a szlovák bajnokság negyeddöntőjében búcsúzott. Az már korábban eldőlt, hogy Rajna Miklósra és Hetényi Zoltánra sem számíthat a szakmai stáb, előbbire műtét vár, utóbbi pedig jelezte, hogy egyetemi tanulmányai miatt nem tud rendelkezésre állni. Jelenleg Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, norvég), Farkas Roland (BJAHC) és Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19) készül a vébére a válogatottal.