Varga Barnabás gyors góljával közel a bajnoki címhez a Ferencváros

A Ferencvárosi TC egy lépésre került az újabb bajnoki címtől, miután 2–1-re legyőzte a Diósgyőri VTK-t az OTP Bank Liga 21. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

A mérkőzés elején Varga Barnabás már az első percben betalált, ezzel megszerezve szezonbeli 19. bajnoki gólját, amivel továbbra is vezeti a góllövőlistát. A korai gól hatására a Ferencváros dominálta a játékot, különösen Marquinhos tűnt ki a hazaiak közül. A Diósgyőr játékosai alig tudtak átjutni a félpályán, és a Ferencváros fölénye a félidőben Szevikjan által szépen a jobb felső sarokba tekert góllal érett be.

Az első félidőben további gólok nem születtek, bár Szevikjan majdnem megismételte korábbi találatát, de ezúttal nem talált kaput. A második félidőben a Ferencváros visszavett a lendületből, aminek köszönhetően a Diósgyőr megszerezte a szépítő gólját. A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics hármas cserével próbálta felrázni csapatát, de a játék továbbra is kiegyenlített maradt, mindkét oldalon adódtak gólhelyzetek.

A mérkőzés utolsó szakaszában az FTC ismét átvette az irányítást, és a lefújásig megőrizte az előnyét. Ezzel a győzelemmel a Ferencváros 11 ponttal növelte az előnyét a második helyezett Pakssal szemben, és már 11 forduló óta veretlenül vezeti a bajnokságot.

OTP Bank Liga, 21. fordulóból elhalasztott mérkőzés eredménye:

  • Ferencvárosi TC–Diósgyőri VTK 2–1 (2–0)