Tokmac Nguen a Ferencvárosról és Sztankovicsról

A Ferencváros egykori norvég támadója, Tokmac Nguen sajnálja, hogy nem búcsúzhatott el méltó módon a klubtól és a szurkolóktól, de úgy véli, a futball világában erre ritkán adódik lehetőség. A zöld-fehérek iránti szeretetét kiemelve, Sztankovics Dejanról, korábbi edzőjéről azonban kritikus megjegyzéseket tett.

Tokmac Nguen, aki a svéd Djurgarden csapatához igazolt, a csakfoci.hu-nak adott interjúban beszélt a Ferencvárossal töltött időszakáról és az ottani tapasztalatairól. A támadó elmondta, hogy bár szeretett volna méltóképpen elköszönni, a futball gyorsasága miatt ez nem mindig lehetséges. Hozzátette, a Ferencváros mindig közel fog állni a szívéhez, hiszen sokat köszönhet az egyesületnek.

Nguen kiemelte, hogy a Ferencvárosnál töltött ideje alatt több ajánlatot is kapott, köztük egyet Japánból, amit a legtöbb játékos elfogadott volna, de ő nem tudott olyan döntést hozni, ami ellentétes lett volna a személyiségével.

A norvég támadó a korábbi edzőiről is beszélt, külön kiemelve Szerhij Rebrovot, akivel jelentős sikereket ért el, és akivel nagyon szerette a közös munkát. Azonban Dejan Sztankovicsról, aki a legutóbbi edzője volt a Ferencvárosnál, Tokmac óvatosan fogalmazott, jelezve, hogy nem biztos, hogy egy korábbi topjátékosból jó edző válik.

A támadó a jövőjéről is beszélt, kijelentve, hogy új csapatában, a Djurgardenben a bajnoki cím megszerzése a célja, amelyre úgy érzi, van esélye.

A Ferencváros vezetősége januárban hozott váratlan döntést, amikor többek között Tokmac Nguent is kizárta az első keretből. A norvég játékos 2020-ban fontos szerepet játszott a csapat Bajnokok Ligája csoportkörébe jutásában, de azóta sérülésekkel küzdött, és nem tudta hozni korábbi formáját, ami miatt Sztankovics már nem számított rá.

Tokmac Nguen távozásáról Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezérigazgatóját is megkérdeztük egy korábbi interjúban.