Szoboszlai Dominik közönségtalálkozót szervez

Szerda délelőtt megkezdődött a jegyértékesítés Szoboszlai Dominik május 30-ai közönségtalálkozójára, amely a Papp László Sportarénában kerül megrendezésre 19 órától. A magyar fociválogatott csapatkapitánya nemcsak a Liverpool játékosaként, hanem az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott tagjaként is fogadja a szurkolókat, és egy interaktív talkshow keretében válaszol a közönség kérdéseire.

Szoboszlai jelenleg a Liverpool csapatában játszik, amely az angol bajnokságban a második helyen áll, csupán rosszabb gólkülönbség miatt az Arsenal mögött. Az Európa Ligában a következő ellenfél az Atalanta lesz, és ha sikerül továbbjutniuk, akkor a Leverkusen elleni álomdöntő is lehetséges lehet Dublinban. A magyar válogatott június 4-én Dublinban lép pályára az írek ellen egy felkészülési mérkőzésen, majd négy nappal később Debrecenben Izrael ellen játszanak, és a 2024-es foci Eb előtt még két felkészülési mérkőzést játszik.

A közönségtalálkozón Szoboszlai édesapja, Zsolt is részt vesz, aki az első edzője volt a Főnix klubban, és bemutatja a képzési módszerét. Esterházy Mátyás menedzser a karrier döntési helyzeteiről fog beszélni, míg Marco Rossi szövetségi kapitány edzői szemszögből értékeli Szoboszlai teljesítményét. Szoboszlai 2022. novemberében, 22 évesen lett a magyar válogatott csapatkapitánya, Rossi kezdeményezésére. Azóta a válogatott tizennégy mérkőzésen át veretlen maradt, kilenc győzelemmel és öt döntetlennel, ami Európában a leghosszabb veretlenségi sorozatnak számít.

A Szoboszlai Live esemény jegybevételeiből a szervezők 10 millió forintot ajánlanak fel jótékony célra. Amennyiben telt ház lesz, Szoboszlai Dominik és az ügynöksége, az EM Sports Consulting további 10-10 millió forinttal járulnak hozzá, így összesen 30 millió forintot ajánlanak fel hátrányos helyzetű fiatalok támogatására.

Az eseményen a magyar válogatott teljes keretével is találkozhatnak majd a szurkolók, amely az Európa-bajnokságra készül. A válogatott az A csoportban, a házigazda Németország, valamint Svájc és Skócia mellett szerepel majd, és a következő program szerint lépnek majd pályára:

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

  • június 14., München, 21.00: Németország–Skócia
  • június 15., Köln, 15.00: Magyarország–Svájc

2. forduló

  • június 19., Stuttgart, 18.00: Németország–Magyarország
  • június 19., Köln, 21.00: Skócia–Svájc

3. forduló

  • június 23., Stuttgart, 21.00: Skócia–Magyarország
  • június 23., Frankfurt, 21.00: Svájc–Németország.

Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere kiemelte, hogy az interaktív talkshow célja, hogy a résztvevők bepillantást nyerjenek egy kivételes tehetségű fiatal sportoló világsztárrá válásának folyamatába, és inspirációt kapjanak saját életútjukhoz. Szoboszlai Dominik hálás a drukkerektől kapott támogatásért, és ezt szeretné viszonozni a május végi rendezvénnyel.