Az NBA alapszakaszának izgalmas éjszakája

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján számos figyelemre méltó teljesítmény született, amelyek közül kiemelkedik Luka Doncic és Anthony Edwards produkciója.

Az NBA alapszakaszának hajrájában a Dallas Mavericks Luka Doncic vezetésével győzelmet aratott a Charlotte Hornets ellen, míg Anthony Edwards, a Minnesota Timberwolves sztárja 51 pontot dobott a Washington Wizardsnak. Az alapszakasz utolsó mérkőzései során fokozódik a küzdelem a rájátszás előnyös pozícióiért.

A Minnesota Timberwolves hazai pályán 130–121-re múlta felül a Washington Wizards csapatát, ezzel az éjszakai győzelemmel pedig jelenleg az éllovas a nyugati konferenciában. Anthony Edwards kiemelkedő teljesítményével, 51 pontjával nagyban hozzájárult a sikerhez. A Denver Nuggets is magabiztosan győzött, Nikola Jokic vezetésével a Utah Jazz otthonában diadalmaskodtak, így a győzelmi mutatójuk megegyezik a Minnesotáéval.

Az Oklahoma City Thunder, a nyugati konferencia jelenlegi harmadik helyezettje, szintén győzelmet aratott, Shai Gilgeous-Alexander 40 pontjával a Sacramento Kings ellen bizonyultak jobbnak. Luka Doncic 39 pontjával a Dallas Mavericks-t vezette győzelemre a Charlotte Hornets ellen, ezzel a texasi csapat valószínűleg elkerüli a play-in tornát és közvetlenül a rájátszásba jut.

A Phoenix Suns viszont meglepetésre vereséget szenvedett a Los Angeles Clipperstől hazai pályán, ahol a Clippers irányítója, Russell Westbrook idénybeli első, pályafutása 199. tripla dupláját érte el.

Az éjszaka további eredményei között szerepel a Philadelphia 76ers győzelme a Detroit Pistons felett, a Toronto Raptors veresége az Indiana Pacers ellen, valamint az Atlanta Hawks hosszabbítás utáni kudarca a Miami Heat ellen. A Milwaukee Bucks legyőzte a Boston Celtics-t, a Chicago Bulls pedig alulmaradt a New York Knicks-szel szemben. A Houston Rockets az Orlando Magic-et, a Memphis Grizzlies pedig a San Antonio Spurs-t győzte le. A Los Angeles Lakers a Golden State Warriors elleni vereséggel, míg a Portland Trail Blazers a New Orleans Pelicans elleni hátránnyal zárta az estét.

(Borítókép: Getty Images)