Izgalmas döntetlenek a Bajnokok Ligája negyeddöntőiben

A Real Madrid és az Arsenal hazai pályán sem tudtak előnyt szerezni a Bajnokok Ligájában, így mindkét párharc továbbra is nyitott a visszavágók előtt.

A Real Madrid és a címvédő Manchester City, valamint az Arsenal és a Bayern München közötti első mérkőzések döntetlennel zárultak a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A madridi rangadón Bernardo Silva villámgóljával kezdődött a mérkőzés, de a Real Madrid két gyors kontrával fordított Camavinga és Rodrygo révén. A második félidőben a Manchester City került fölénybe, és Phil Foden, majd Josko Gvardiol góljaival átvette a vezetést. Carlo Ancelotti, aki éppen a 200. mérkőzését dirigálta, csapata azonban nem adta fel, és Valverde gyönyörű találatával egyenlített. A mérkőzés 3–3-as döntetlennel zárult, így a párharc következő felvonása Manchesterben folytatódik. Federico Valverde szerint a döntetlen számukra vereségként ér fel, mivel a győzelemért szálltak harcba. Carlo Ancelotti szerint a Real Madrid több ziccert kihagyott az első félidő második felében, ami akár többgólos előnyt is jelenthetett volna. Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője szerint csapata az első félidőben idegesen játszott, de a második félidőben hatalmas tartásról tettek tanúbizonyságot. A Manchester City ezzel a döntetlennel 22 egymást követő BL-meccsen maradt veretlen, ami a második leghosszabb sorozat a verseny történetében.

Az Arsenal és a Bayern München összecsapása szintén gólgazdag és fordulatos volt. A londoniak kezdtek jobban, Bukayo Saka góljával megszerezték a vezetést, de a Bayern München Gnabry és Kane révén még az első félidőben fordított. A második félidőben a Bayern dominált, de nem sikerült növelniük az előnyüket, végül Leandro Trossard egyenlített, így a mérkőzés 2–2-vel ért véget. Az Arsenal játékosai vegyes érzelmekkel fogadták a döntetlent, mivel jól kezdtek, de az ellenfél kvalitásai miatt fordítani tudtak. Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője szerint a BL-ben nem adhatnak az ellenfélnek annyi esélyt, mint amennyit ők adtak a németeknek. Harry Kane, a Bayern csapatkapitánya szerint csapatuk egységet mutatott és harcolt, és bár a szezon végén távozik a vezetőedző, Tomas Tuchel, a csapat továbbra is elhivatottan készül. A Bayern München az előző 25 kieséses szakaszban lejátszott párharcból 22-szer továbbjutott az idegenbeli döntetlent követően.

Erling Haaland, a Manchester City csatára, aki korábban minden csapat ellen gólerős volt, a Real Madrid elleni harmadik mérkőzése után továbbra is gól vagy gólpassz nélkül áll, ami meglepő, tekintettel korábbi teljesítményére. A Real Madrid hazai veretlensége 27 mérkőzésre nyúlt, ami a legjobb sorozatuk 2013 óta. Mindkét csapatnak bőven van oka bizakodni, ugyanakkor izgulni is a visszavágó előtt: Foden sérülése kérdéses, mennyire lesz súlyos, de az még inkább, hogy hogyan fog felállni az eddig is lyukas madridi védősor Aurélien Tchouaméni eltiltásával Manchesterben.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 3–3 (2–1)
(Camavinga 12., Rodrygo 14., Valverde 79., illetve B. Silva 2., Foden 66., Gvardiol 71.)
Arsenal (angol)–Bayern München (német) 2–2 (1–2)
(Saka 12., Trossard 76., illetve Gnabry 18., Kane 32.)