Őrületes fordulatok Párizsban, a Barcelona hatalmas lépést tett az elődöntő felé

A labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásában a Barcelona 3–2-re győzött a Paris Saint-Germain otthonában, míg az Atlético Madrid 2–1-re verte a Borussia Dortmundot.

Szenzációs, fordulatokban gazdag mérkőzéseket hozott az európai elitsorozat szerdai játéknapja. A Paris Saint-Germain és az FC Barcelona összecsapása különösen izgalmasra sikeredett, ahol a katalánok győzelmükkel nagy lépést tettek az elődöntő felé. A két csapat 2017-ben már játszott emlékezetes párharcot, amely során a Barcelona leküzdötte a négygólos hátrányt.

A mérkőzés elején a PSG volt aktívabb, de az első komolyabb lehetőség a Barcelona előtt adódott, amikor Raphinha ziccerben került ki, de Donnarumma hárított. A párizsiak próbálkozásaik ellenére nem tudtak érvényesülni, míg a Barcelona mezőnyfölénye a 37. percben góllá érett Raphinha révén, aki Lewandowski előkészítéséből talált be.

A második félidőben a PSG három perc alatt fordított, Dembélé és Vitinha találataival, de a Barcelona nem hagyta magát, és újabb fordulat következett. A csereként beálló Pedri klasszis megoldásával Raphinha ismét betalált, majd a szintén csereként beálló, éppen ezen a napon 28 éves védő, Andreas Christensen fejesével a Barcelona ismét előnybe került.

A PSG-nek voltak helyzetei a folytatásban, Barcola már csak a kapussal állt szemben, de még az egyenlítés sem sikerült. Az utolsó kísérlet Mbappé nevéhez fűződött, aki aktív volt, de gólig nem jutott.

A játéknap másik mérkőzésén az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund csapott össze. Az Atlético már a negyedik percben előnybe került Rodrigo de Paul révén, majd Lino növelte az előnyt Antoine Griezmann mesteri passzát követően. A Dortmund csak a második félidőben szépített Haller találatával, de további gól már nem született. A lefújás előtt pár pillanattal pedig akár még egyenlíthetett is volna, de Julian Brandt fejese nyomán a lécen csattant a labda.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

  • Paris Saint-Germain – FC Barcelona 2–3 (0–1)
  • Atlético Madrid – Borussia Dortmund 2–1 (2–0)

A visszavágók jövő kedden kerülnek megrendezésre.