A Szeged kiütötte az FTC-t és bejutott a döntőbe

A Szeged kézilabdacsapata hatalmas, tizenhat gólos győzelmet aratott az FTC felett, ezzel biztosítva helyét a bajnoki döntőben.

A férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján a Szeged otthonában fogadta az FTC-t, és 39-23-ra győzött. A mérkőzés jelentőségét növelte, hogy a győzelemmel a szegediek bejutottak a bajnoki döntőbe. A találkozón mindkét csapatnak komoly hiányzói voltak, így a Szeged nélkülözte Bánhidi Bencét és Bodó Richárdot, míg az FTC-ből többek között Lékai Máté hiányzott.

A meccs elején még szoros volt az állás, 8-8-ig egyenlő erők küzdöttek, azonban ezt követően a Szeged egy 10-0-s rohammal elhúzott, és végül magabiztosan, 39-23-ra diadalmaskodott.

A hazaiak kapusai, Mikler Roland és Nagy Martin is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, előbbi 15, utóbbi 13 védéssel segítette csapatát. Kárpáti Krisztián, a Szeged vezetőedzője elmondta, hogy tudatában voltak az FTC nehéz helyzetének, de a saját hiányzóik ellenére is komolyan vették a mérkőzést, és a második félidőben már a jövőbeni taktikai elemeket is kipróbálták.

A férfi kézilabda NB I aktuális állása szerint a Telekom Veszprém vezeti a tabellát veretlenül, míg a Szeged a második helyen áll. Az FTC a negyedik pozíciót foglalja el.