Cél az olimpia: tradicionális nemzetközi márkát ütne ki a magyar cég

A Dorko cég bemutatta a Hungary kollekcióját, amely a labdarúgó Európa-bajnokságra és a párizsi olimpiára fókuszál, céljuk, hogy a magyar olimpikonok a jövőben a cég felszerelésében versenyezzenek.

A Stopper úszóházban rendezett eseményen a Dorko alapítója, Gém Péter elmondta, hogy a Hungary kollekció a cég történetében az eddigi legfontosabb mérföldkő a hazai sportolók bevonásával fejlesztett termékvonalban. "2024 a sport éve. A magyar labdarúgó-válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, legjobb olimpikonjaink pedig a párizsi olimpiára készülnek" – hangsúlyozta Gém Péter, hozzátéve, hogy több ország, mint az Egyesült Államok, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Kína és Lengyelország is nemzeti márkában lép porondra az olimpián. "Miért ne lehetne egyszer a magyar olimpiai csapat is magyar márkában?" – tette fel a kérdést, jelezve, hogy bár idén ez még nem valósult meg, a jövőben újra megpróbálják. A kollekciót azzal a céllal hozták létre, hogy a legjobb magyar sportolókkal és sportszövetségekkel közösen fejlesszenek termékeket.

A Hungary kollekcióval kapcsolatosan Gém Péter kijelentette: "A Hungary kollekcióval követjük az álmunkat, hogy minden magyar szövetség és szurkoló magyar márkában legyen. Célunk, hogy tíz éven belül a magyar olimpiai csapat, a magyar futballválogatott, az összes jelentős magyar sportági szövetség és a szurkolók bizalmát kiérdemeljük. Ezt hazafias kötelességünknek tekintjük."

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, aki egy éve működik együtt a márkával, az eseményen elmondta, hogy a terv megvalósulása valószínűleg közelebb van, mint azt a cégnél gondolnák.

A bemutatón részt vett Cseh László, hatszoros olimpiai érmes és világbajnok úszó, Gulyás Michelle, többszörös világbajnoki ezüstérmes öttusázó, Jansik Szilárd, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, valamint Kovács István, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok ökölvívó és Szász Emese, olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó, akik a cég kiemelt támogatottjai közé tartoznak.

Kovács István megjegyezte, hogy míg régen a támogatók örültek annak, hogy velük dolgozhatnak, most fordult a kocka, és ők örülnek annak, hogy a céggel működhetnek együtt.

Az eseményen számos ismert sportoló, sportszövetségek és művészek is képviseltették magukat.