Új ellenfél a magyar kéziválogatottnak az olimpiai selejtező előtt

Két nappal az olimpiai kézilabda-selejtezők kezdete előtt a magyar női kézilabda-válogatott új ellenfelet kapott, miután a Kameruni csapat nem tud részt venni a debreceni tornán.

A Kameruni Női Kézilabda-válogatott utazási nehézségek miatt nem tudja megoldani a Debrecenbe utazást, ezért nem vesz részt az olimpiai selejtezőkön. Emiatt a házigazda magyar csapat, a svédek és a japánok mellett a brit csapat lép pályára a tornán. A Magyar Kézilabda Szövetség kedd este tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy a Kameruni Kézilabda Szövetség utazási problémái miatt az afrikai csapat nem tud megjelenni a versenyen. A helyzetet sem a Magyar Kézilabda Szövetség, sem a magyar Külgazdasági- és Külügyminisztérium, sem a nemzetközi diplomáciai szervek nem tudták megoldani, és más afrikai csapat sem állt rendelkezésre a tornára.

Az IHF végül Nagy-Britannia női válogatottjának adott szabadkártyát a selejtezőre, amely csapat elfogadta a felkérést és így ők lesznek a magyar válogatott ellenfelei a csütörtöki nyitómérkőzésen.

A debreceni női olimpiai selejtező módosított programja a következő:

Csütörtök: - 15.30: Magyarország – Nagy-Britannia - 18.00: Svédország-Japán

Péntek: - 18.00: Svédország-Magyarország - 20.30: Japán-Nagy-Britannia

Vasárnap: - 16.45: Nagy-Britannia – Svédország - 19.15: Magyarország-Japán

A torna első két helyezettje szerezhet kvótát a párizsi nyári olimpiára.